Thursday, June 17, 2010

my tiffany blue baju bertandang..tiffany kahh...wakakkaka..

sobonar aee....

bos takde
keje dah siap
(ok, management review blom wat tp ahh tunggu lahh)
so nak update on baju bertandang lah plakk

ticker at sebelah ckp tinggal 3 bulan 2 minggu ++
habislah aku
baju aku belah fadil tak buat2 lagi
padahal baju fadil @ his side dah tempah dah kat den wahub.
konfem ujung bulan nih dah boleh hambek
(sbb itu fadil semangat nak nikah awal sbb bju melayu dia dah siap! haha..comey awakk nihh)

hr tuh masa sblm tunang kan aku dah beli kain songket (warne lavendar lilac/pink) utk sampin fadil
dan kengkononnya beli gak kain songket utk diri sendri nk bg matching warna n material masa nikah
haa...akhirnya tak jadi sama..
sbb indeciveness aku nk pakai kain flowy2 plakk
bengong aku...
kehkehekhek
sbb aku tgk kat fb,
anak kawan bapak aku merangkap kawan skolah intan norazam mak sedare kepada studiomate aku yakni mahdi,
telah memakai sepersalinan indah kebaya n kain songket n her husband wore a matching sampin!
love it!
i guess great minds think alike.
haha...
of wearing a dress with hubby beside yg pakai bj melayu hensem bertanjak juga dpt dilihat di perkahwinan beliau.
indah~~~~
sy suke perempuan ini (dengarnya rakan skolah adik aku di teknik)
mini dais di rumah jugak breath taking

ehh boleh ke upload gmbr dr fb tanpa kebenaran?

ok

skang aku dalam dilema
tolong aku
haruskah aku berkebaya labuh?
or
berbaju kurung pahang bercekak musang?

FYI sy berbody pear


gmbr kurang clear ehsan kpkk.gov? hehe





yg ini sy taktau bj ape, tp sy suke. warne pepel ok.


by ner.d. took from cutecarry blog?

d cekak musang of it...tp aku pakai tudung...hmmmm...

so ye,
baju kurung pahang or kebaya labuh?

hadehh..maleh pk....

warne baju saya adalah warna ini

warne fadil adalah warne ini

hahha...contrasting gitu. 
fadil takmo lighter blue, kain songket aku tak memungkin aku amek warne biru cenggini.
pasangan yg keras kepala
hahaa....

ye ye unifying element on my baju would be this royal blue color detailing.
tp kalau bj kurung pahang or kebaya elok bersulam eh?

haih...
tanye nik ah.


7 comments:

  1. adda, buat kurung moden la! cantik n match dgn sume body shape..serius cantik :)

    jumpe di kenduri adie+aina sabtu ni..hehehe

    ReplyDelete
  2. adda: ko tgi .dont bout ur pear body shape...as exprience..chewahhh...asal namenye perantin sure akan nmpk cantek n comel klu ape2 baju pon...
    tp kasi cuting sket ok...bile lg mao vogue kan...ehhehe

    ReplyDelete
  3. kak farah: ohoho..akan di fikirkan2..thanks for d suggestion n c u at adie+aina's kenduri!

    ros: kalau cutting maka..?? uhuu tak tau la wey..pening~

    ReplyDelete
  4. baju bertandang ke babe? kebaya labuh la.. ayu sikit mek. ehehe. bukan apa, kalau kurung pahang, limited sangat nak letak beading ape semua. paling2, ko cuma boleh pakai rantai labuh dan gelang kaki besar tuh.. kalau kebaya, meriah la sikit, boleh buat beading banyak2, meriah2. ehee. nampakla pengantin. ehee.

    kurung moden pun cantek. designer ko mesti pakar punya bab-bab ni.. goodluck adda!

    ReplyDelete
  5. belle: hoho nasihat begini la yg aku inginkan..! yup i've thinking it thru..rasanya lebih berjangok if wat kebaya labuh ye dak...hoho ok 75% confirm!

    ReplyDelete
  6. adda, siapa yang dimaksudkan di atas? ama ke? haha tiba2 jadi blur bila tgk ada nama sendirik..

    ReplyDelete
  7. haha yes. amalina manaf kan? my sister la yg tunjukkan gmbr kahwen dia tuh. cantik sgt!

    ReplyDelete